Starea de urgenta a fost declarata nu doar in Romania ci in majoritatea tarilor europene si mai nou in unele state din America. Incepand cu 16 martie 2020, Romania a intrat in stare de urgenta iar pentru modelele de videochat acest lucru s-a tradus prin munca de acasa si castiguri cu aproximativ 30-50% mai mari.

videochat-job-stabil-perioada-pandemie-covid-19-coronavirus

Din start, aceasta situatie arata ca meseria de model de videochat se dovedeste a fi un job bine platit dar, mai ales, unul stabil in situatia in care sute de mii de oameni din Romania au ramas fara loc de munca din cauza inchiderii multor firme si afaceri.

Conform unui sondaj BestJobs:

– un sfert dintre angajatii români au ramas fara job sau au fost trimisi in somaj tehnic

– 16% dintre cei chestionati au acum un salariu mai mic

– Doar pentru 32% dintre angajati situatia profesionala a ramas neschimbata

– Peste 90% dintre angajati sustin ca e foarte greu sa gasesti un nou loc de munca

sursa datelor de mai sus: Mediafax

Modelele de videochat nu au fost afectate de acest aspect ba, dimpotriva, au avut numai de castigat.

Astfel, cresterea castigurilor este direct proportionala cu faptul ca pe intreg mapamondul tot mai multe persoane au lucrat de acasa si au fost online mult mai mult timp decat inainte de pandemie. In consecinta, cererea de servicii de videochat a crescut semnificativ si, putem fi aproape siguri, ca, intr-o viitoare situatie de acest tip, videochat-ul va fi una dintre industriile care nu doar ca poate rezista dar chiar prospera.

Dupa cum stii deja, exista videochat Adult si Non-Adult. Nu toti cei care intra in chat cu un model doresc sa vada nuditate sau manifestari de natura sexuala ci doresc sa socializeze, pe scurt, sa vorbeasca cu cineva pentru a scapa de frustrari, de singuratate chiar. In afara de site-urile de videochat, au mai fost folosite platforme ca Skype sau, mai ales, Zoom, pentru intalniri de grup si socializare, insa acestea nu sunt la fel de personale precum interactiunea cu un model de videochat care iti acorda atentie si suport.

Conform datelor furnizate de diverse studiouri de videochat, modelele incepatoare care au pornit in aceasta industrie in timpul pandemiei au castigat mult mai mult decat cele care au inceput activitatea pentru prima data inainte de pandemie. Iata, asadar, ca este foarte important contextul in care acestea s-au angajat la un studio de videochat. Practic, criza financiara si de orice fel, in relationare cu pandemia de Coronavirus, a condus la un boom in lumea videochat-ului.

Desi starea de urgenta a adus cu sine impedimente prin regulile instituite, precum numarul de angajati permisi la un moment dat in acelasi loc sau restrictii de circulatie, studiourile au luat masuri prin care, pe de-o parte, au respectat legea si, pe de alta parte, au asigurat continuitatea muncii modelelor de videochat. In acest mod, modelele de videochat au putut continua linistite sa lucreze si sa castige sume de bani considerabile.

Trebuie, totusi, sa prezentam un aspect al muncii de acasa in videochat. Este intr-adevar mai confortabil sa lucrezi de acasa insa apar si alte aspecte de multe ori greu de stapanit precum aparatura utilizata, probleme tehnice aparute, decor adecvat, conexiune puternica la internet si altele. Prin munca de la studio toate acestea dispar si modelul scapa de un stres incredibil, putand sa se concentreze doar pe aspectele legate strict de activitatea sa online.

Studio DeLuxe a lucrat in continuare si le-a asigurat modelelor suport

Chiar si asa, studioul nostru a asigurat tot suportul tehnic modelelor care si-au desfasurat (unele inca mai continua sa lucreze in videochat de acasa) activitatea de acasa. Am respectat legea dar am continuat sa activam fara ca modelele noastre sa simta efectele negative ale crizei economice datorate starii de urgenta.

Este clar faptul ca poate aparea oricand o noua situatie ca pandemia de coronavirus si este de dorit sa te adaptezi rapid la circumstante si sa iei masuri din timp. Una din aceste masuri poate fi angajarea ca model de videochat. Daca ai citit randurile de mai sus, ai vazut ca este o meserie care iti asigura venituri foarte mari dar si siguranta unui loc de munca stabil, chiar si in conditii extreme precum o stare de urgenta sau stare de alerta. Istoria are tendinta sa se repete ciclic asadar, suna-ne chiar acum la tel: 0759 451 365 pentru a stabili un interviu de angajare.

Te asteptam cu drag in cadrul echipei noastre care iti va face intrarea in echipa si industria videochat-ului placuta si, desigur, usoara!