Care ar fi investitia ideala pentru un model de videochat?

Stim ca nu este un subiect des intalnit pe site-ul unui studio de videochat insa consideram ca iti poate fi util.

Zilele trecute am primit o intrebare surprinzatoare din partea unei colege de-ale noastre, model de videochat cu experienta. Intrebarea, aproximativ, a sunat astfel: “Am o suma de bani frumusica deoparte si as vrea sa imi spuneti in ce credeti ca ar fi bine sa investesc banii?”

Recunoastem deschis ca nu ne asteptam la o astfel de intrebare dar, la fel de bine trebuie sa recunoastem ca ne-a bucurat. Ne-a bucurat deoarece demonstreaza ca modelul in cauza este o persoana rationala, care se gandeste la ziua de maine. Banii vin si pleaca, sunt facuti sa circule si este bine sa ai o rezerva deoparte. Viata se schimba de la o secunda la alta si este bine sa fii mereu pregatita pentru orice situatie iti apare in cale. Plus ca este o cale prin care, in viitor, poti sa inmultesti banii investiti initial.

Raspunsul nostru a venit rapid: lingouri de aur. Cele ce urmeaza sa iti spunem reprezinta parerea noastra pe care o poti lua in considerare sau pe care o poti ignora total. Alegerea iti apartine.

lingouri-de-aur-banci-investitia-unui-model-de-videochat

De ce nu recomandam, insa, investitia in bijuterii? Ei bine, acestea au un model aparte. Cand vei dori sa le vinzi, bijutierul iti va spune ca nu prea se cauta acel model, ca trebuie sa plateasca pentru topirea acestuia, in final scazandu-ti din valoare si te vei alege cu o suma mica. Lingourile, pe de alta parte, au alta clasare si iti sunt mult mai utile.

Acum sa iti explicam de ce am spus ca o investitie pe termen lung in lingouri de aur este o idee buna.

Puteam sa spunem in afaceri imobiliare, sau masini ori alte obiecte. Acestea isi pierd adesea valoarea in timp si poti pierde multi bani la final. Riscul este mare.

Aurul este o resursa epuizabila. Se extrag tone de aur anual. La un moment dat se va sfarsi. Bancile si marii jucatori de pe piata vor recurge atunci la rezervele de aur ale persoanelor fizice sau juridice (companii).

Vei avea de castigat atunci sume frumoase.

Totodata, aurul nu isi prea pierde din valoare.

La aceasta data, 7 aprilie 2021, pe cursbnr.ro, gramul de aur costa 231.68 lei.

De ce sa investesti in lingouri de aur? Nu, nu iti imagina ca ne referim la acele lingouri de aur din filmele de actiune, care cantaresc cateva kilograme.

Noi iti recomandam sa cumperi lingouri de aur de cateva grame, vandute de banci. De ce? In primul rand ai garantia calitatii acestuia (verificata) si, pe deasupra, primesti si un certificat de autenticitate care ti se va dovedi deosebit de util cand vei dori sa vinzi respectivul lingou de aur.

Cel mai sigur este sa depozitezi acele lingouri de aur intr-o cutie de valori, la o banca. Este o investitie de viitor care te va ajuta sa treci prin perioade dificile din punct de vedere financiar sau, deopotriva, care te va ajuta sa castigi sume frumoase de bani daca il vei vinde atunci cand pretul sau va creste.

Asa cum spuneam, aceasta este o parere personala si trebuie tratata ca atare. Noi am considerat ca este o informatie pe care sa o impartasim oricarui model de videochat care se gandeste in ce sa investeasca banii castigati din videochat.

Tu in ce ai investit banii de-a lungul timpului?